Bernt-Olofs Schaktmaskiner AB

Om oss

År 1963, i den lilla orten Valla utanför Katrineholm, fick Bernt-Olof Öbrink sitt allra första arbete med hans bruna tvåaxlade Scania-lastbil. Hans uppdrag var att få fram gruset som sedan skulle användas till att bygga den dubbelspåriga järnvägen mellan Flen och Hallsberg. Bernt-Olof införskaffade därmed sin första harpa, ett galler som skulle sortera ut de stora stenarna från gruset. Sedan fraktade han gruset med sin bruna lastbil för att slutligen lasta av materialen i tågvagnarna. Det han då inte visste var att detta skulle komma att bli startskottet för en verksamhet som idag tillhör Sveriges största koncern inom bland annat
asfaltsåtervinningen.

Idag är Bernt-Olofs Schaktmaskiner AB, även kallat BOSAB, en stor del i Sveriges kretsloppstänkande. BOSAB är ett återvinningsföretag med en erfarenhet som sträcker sig 50 år tillbaka i tiden. Företagets asfaltsproduktion härstammar redan från 1988 då far och son tog sina idéer och begav sig till Sundsvall för att tillverka företagets allra första asfaltskross. Denna långa erfarenhet har lett till att företaget idag bidrar till en mer hållbar produktion där den återvunna asfalten återanvänds i nyproduktionen. Idag har företaget 5 specialbyggda mobila asfaltskrossar som möjliggör väldigt små fraktioner i form av 0-8 mm och uppåt. Denna krossning sträcker sig i stort sett över hela landet och idag krossar företaget ca 400 000 ton asfalt om året.

Bredvid asfaltsproduktionen är företaget även en av Sveriges största leverantörer av bark och idag hanteras ca 40 000 kubik bark om året. Även denna produktion är en del av kretsloppstänkandet där spillbark från sågar förädlas vidare till täckbark, barkmull, fallskydds- samt bränslebark.

Har du frågor om våra tjänster eller produkter är du mer än välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss

Har du några frågor gällande vad som återvinns eller andra funderingar rörande återvinning, är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Ring oss idag:  0150-660 749